Crème brûlée met witte chocolade

60 MIN
4 personen
Crème brûlée met witte chocolade

Een zalig dessert waar je iedereen blij mee zal maken, deze crème brûlée met witte chocolade en prachtig afgewerkt met vers fruit. Smakelijk!

Ingrediënten

 • 250 ml room
 • 250 ml melk
 • 1 vanillestokje
 • 75 gr witte chocolade
 • 5 eierdooiers
 • 120 gr rietsuiker
 • 1 granaatappel
 • 125 gr blauwe bessen
 • 1 pakje cress
 • klontje boter

Bestel deze producten online

BEREIDING

 1. Giet de room en de melk in een pot of een steelpannetje en laat warm worden op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen het vanillestokje overlangs doormidden en schraap er het merg uit met een scherp mesje. Voeg het vanillemerg en de vanillestok toe aan het roommengsel. Voeg de witte chocolade toe en laat smelten. Verhoog het vuur en laat het geheel zo’n 10 min. sudderen op een laag vuur. Laat het niet koken, anders kan het roommengsel schiften. Zet daarna de pot van het vuur en laat het roommengsel zo’n 10 min. afkoelen.
 2. Klop ondertussen de eierdooiers met 50 g suiker tot een romig mengsel. Gebruik hiervoor een handmixer of klop het met de hand romig met behulp van een grote klopper.
 3. Verwijder het vanillestokje uit het roommengsel en voeg er het eimengsel aan toe. Roer met een houten lepel goed door het beslag.
 4. Vet 4 ovenschaaltjes (zie tip) in met de boter en giet er het beslag in. Zet de ovenschaaltjes 35 min. in de oven.
 5. Controleer of het beslag goed stevig is geworden en haal uit de oven. Laat op kamertemperatuur komen (zie tip) en zet daarna in de koelkast.
 6. Zet de grill (ongeveer 230-240°C) op in de oven en strooi 1 el rietsuiker over elk schaaltje. Zet de schaaltjes op een rooster en zet zo hoog mogelijk tegen de grill. Laat ongeveer 1-2 min. onder de grill staan. Blijf het best bij de oven staan zodat je dit goed kan controleren.
 7. Rol de granaatappel over en weer op een snijplank en druk goed. Snijd de granaatappel open en houd een helft boven een diepe kom en klop de pitjes eruit met een houten lepel. Doe dit voor beide helften.
 8. Granaatappelcoulis: schep de helft van de pitjes in een maatbeker en mix tot een dikke sap. Neem een ander kommetje en leg er een zeef in. Giet het sap in de zeef en zeef er de overschot van de pitjes uit.
 9. Fruitsalade: schep de rest van de granaatappelpitjes in een mooie schaal en schep er de bosbessen bij. Schep goed om en strooi er de blaadjes van de cress over.
 10. Serveer de crème brûlée met de coulis en fruitsalade.
 11. TIP: Heb je geen kleine ovenschaaltjes in huis? Geen paniek! Je kan hiervoor kleine koffiekopjes, warmtebestendige glaasjes of een grote ovenschaal gebruiken. Als je voor een hoger kopje (zie: hoger dan 5 cm) of voor een grote schaal kiest moet je de tijd in de oven verdubbelen. Het beslag moet goed stevig worden, dus controleer voor je het uit de oven haalt.