Veggie kastanjegebraad

120 MIN
4 personen
Veggie kastanjegebraad

Een heerlijk origineel vegetarische 'piece de resistance' om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. De bijgerechten die je op de foto ziet, vind je in het recept 'Parelhoen suprème met shiitake-roomsaus', dat je hier ook op de website vindt. Je kan deze bijgerechten prima bij dit gerecht serveren!

Ingrediënten

  • 100 gr cashewnoten
  • 200 gr gekookte kastanjes
  • 100 gr Brugge Prior kaas
  • 200 gr tofu
  • 100 gr paneermeel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr tijm
  • ½ citroen
  • 1 rode chilipeper
  • olijfolie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de cashewnoten minstens 1 uur weken in lauwwarm water.
  2. Verkruimel de kastanjes met je handen in een mengkom. Giet de cashewnoten af en schep ze bij de kastanjes. Mix tot je een kruimelig mengsel hebt.
  3. Meng het maïszetmeel met 2 el water tot een glad papje.
  4. Rasp de Brugge Prior en schep in een andere mengkom. Schep er ook de tofu en het paneermeel bij. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Schep de ui, de knoflook en de tijm mee in de mengkom. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit boven de mengkom. Schep ook de chilipeper en de citroenzeste mee in de mengkom. Meng er het kruimelige notenmengsel onder en giet er het maïszetmeelpapje bij. Kruid het geheel met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Mix de mengeling tot een vochtig deeg.
  5. Kneed met je handen een mooi stuk gebraad van het deeg en wikkel in vershoudfolie. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het gebraad met een scheut olijfolie. Leg op de bakplaat en schuif de oven in voor 15-20 min. Zet op het einde eventueel de grill aan voor een goudbruin korstje. Snijd in plakjes en serveer met bijgerechten.