Gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaten, hazelnoten en veenbessenroomsaus

75 MIN
4 personen
Gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaten, hazelnoten en veenbessenroomsaus

Een verrassend vegetarisch hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen, deze gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaatjes, hazelnoten en veenbessenroomsaus, heerlijk! Tip: Serveer dit gerecht met de bijgerechten 'Geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven' en 'Wintersalade met veenbessen', ook hier op de website te vinden, voor een volledige feestmaaltijd!

Ingrediënten

  • 1 hokkaido pompoen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • snuifje stoverijkruiden
  • 1 zakje voorgegaarde kastanjes
  • 50 gr hazelnoten
  • 100 gr paneermeel
  • 1 potje konfijt van veenbessen en tijm
  • 180 ml room
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Boen de pompoen goed schoon en snijd het hoedje van de pompoen af (maar gooi niet weg!). Hol de pompoen uit door met een lepel de pitten er uit te schrapen. Zet de pompoen op de bakplaat, kruid aan de binnenkant met een snuifje zout en zwarte peper, giet er een scheutje olie over en leg het hoedje ernaast. Schuif de oven in voor 30 min.
  2. Vulling: pel de rode ui en de knoflook en snipper heel fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit daarin de rode ui en de knoflook gedurende 2-3 min. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Schep mee in de pan, kruid met de stoverijkruiden en verkruimel er dan de kastanjes over. Laat het geheel nog eens 3-4 min. doorwarmen en haal dan van het vuur. Laat afkoelen. Hak ondertussen de hazelnoten grof.
  3. Schep de hazelnoten en het paneermeel onder de afgekoelde vulling en meng er ook de eieren onder. Kneed goed tot je een stevige ‘pasta’ hebt. Kruid nog bij met zout en zwarte peper.
  4. Haal de pompoen uit de oven, schep er de vulling in en dek af met het hoedje. Schuif weer de oven in voor nog eens 15-20 min tot de pompoen volledig gaar is en de vulling goed warm.
  5. Saus: Warm de veenbessenkonfijt op in een steelpannetje (niet koken!) en giet er de room bij. Kruid naar smaak bij met zwarte peper en eventueel een snuifje zout. Laat even sudderen zodat de saus wat kan indikken.