Trifle met gemarineerd fruit en Jules Destrooper-koekjes

120 MIN
4 personen
Trifle met gemarineerd fruit en Jules Destrooper-koekjes

Op zoek naar een echte 'showstopper' als dessert tijdens de feestdagen dit jaar? Maak eens een prachtige trifle! Wij tonen je hoe!

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 50 gr witte chocoladedruppels
  • 250 gr mascarpone
  • 4 eiwitten
  • 2 bio-eieren
  • 125 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 sinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • enkele takjes munt
  • ½ doos Jules Destrooper natuurboterwafels

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Haal de boter alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Mascarponemousse: smelt de chocolade au bain marie (zie tip). Spatel de chocolade onder de mascarpone en meng goed. Klop intussen de eiwitten tot stevige pieken in een vetvrije (!) kom. Houd het eigeel apart, dat gebruiken we in het hoofdgerecht. Schep de opgeklopte eiwitten onder het mascarpone mengsel. Dek goed af en laat opstijven in de koelkast.
  3. Tip: de chocolade smelten doen we in dit recept au bain-marie, dat wil zoveel zeggen als een ‘warm waterbad’ en deze techniek gebruik je wanneer je iets langzaam wil opwarmen. In een kookpot laat je wat water opwarmen. Daarin plaats je een hittebestendige pot, zorg dat deze het water niet raakt, waarin de chocolade langzaam kan smelten, zónder dat die aanbrandt. Handig!
  4. Cake: meng de zachte boter glad met de suiker. Meng vervolgens de eieren één voor één onder de boter. Meng in een kommetje de bloem met het bakpoeder en schep vervolgens onder het eimengsel. Stort het beslag in de bakvorm en plaats 45-60 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van je bakvorm). Steek om te controleren een prikker in de cake; als die er droog en schoon uit komt, is de cake klaar. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte doos.
  5. Gemarineerd fruit: pers het sap van 1 sinaasappel. Snijd de schil van de rest van de sinaasappel en bloedsinaasappel, verwijder zeker al het wit want dat maakt het bitter. Snijd de helft in plakken en de andere helft in blokjes en vang het sap op. Hak de munt fijn (houd nog enkele blaadjes opzij voor de afwerking). Giet het sap en de fijngehakte munt over de plakjes sinaasappel en bloedsinaasappel. Laat afgedekt marineren in de koelkast.
  6. Scheur de cake in stukken en bedek er de bodem van een ruime kom mee. Schik daarrond de plakjes sinaasappel en bloedsinaasappel (zoals op de foto). Schep vervolgens wat van de blokjes fruit op de cake gevolgd door een laagje mousse. Ga zo door met de cake, het fruit en de mousse tot alle ingrediënten opgewerkt zijn. Eindig met de mousse. Dek af en plaats in de koelkast. Tip: Gebruik een spuitzak en werk af met mooie toefjes mascarponemousse.
  7. Afwerking: Breek de Jules Destroopere koekjes of hak ze fijn. Werk de trifle af met de fijngehakte Jules Destroopere koekjes en de rest van de munt.