Maart veggiemaand is (bijna) voorbij, hopelijk genoot je ook zo van heerlijke veggie creaties. En misschien at je af en toe ook wel eens een vegan gerechtje? Dat wil zeggen dat je maaltijd volledig plantaardig is, en er dus geen dierlijke producten aan te pas komen. 't Is beter voor onze planeet, maar culinair ook een leuke uitdaging om mee te experimenteren. Toegegeven: in de winter is dat niet altijd gemakkelijk, met ons typisch comfort food dat dan vaak op het menu staat. Maar in de lente bieden zich heel wat nieuwe opportuniteiten aan, in de vorm van frisse, verse groenten! We geven je graag wat inspiratie, en ook goed om weten: de vegan salade met patatjes, oesterzwammen en amandelen kan je deze week ook bestellen bij de 15gram selectie van Foodbag!


Vegan salade met patatjes, oesterzwammen en amandelen


Vegan salade met patatjes, oesterzwammen en amandelen
In tegenstelling tot andere paddenstoelen is de oesterzwam de enige echte volwaardige vleesvervanger. Oesterzwammen hebben niet alleen een vleesachtige smaak en structuur, maar bevatten bijna evenveel ijzer als vlees. Vlezig en toch groen! Zin in? Bestel deze week bij foodbag.be!



Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten


Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten
Deze pad thai is er eentje die een beetje afwijkt van het originele Thaise recept. We maken een shortcut met onze voorgesneden wokmix en voegen tofu toe. Bekijk recept



Pasta pesto met champignons en veggie kebab


Pasta pesto met champignons en veggie kebab
Wist je dat je ook zonder kaas een heerlijke pesto op tafel kan toveren? Het geheim zit 'm in de edelgistvlokken (vlokken van gedroogde gist). Die voegen een subtiel vegan kaassmaakje toe en zorgen voor de juiste consistentie. Proef het vooral zelf in deze originele vegan pasta pesto! Bekijk recept



Pastinaak bravas met vegan burger en rucola


Pastinaak bravas met vegan burger en rucola
We hebben een originele en koolhydraatarme variatie op de Spaanse tapasklassieker 'patatas bravas' bedacht! We vervingen de aardappelen door blokjes geroosterde pastinaak. Het resultaat is verrassend lekker. Daarbij komt een vegan burger en rucola. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht! Bekijk recept



Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat


Rösti-worteltorentjes met vegan burger en Provençaalse tomaat
Origineel, kleurrijk en lekker licht, zo hebben we onze vegetarische gerechten graag! We maken torentjes van wortel-aardappelrösti's in combinatie met een vegan burger. Daarbij komen Provençaalse tomaten en frisse veldsla. Groenten boven in dit zalige gerecht! Bekijk recept



Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes


Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes
De paprikasaus voor dit gerecht maak je lekker zelf. En dat is helemaal niet moeilijk, als je kant-en-klare gegrilde paprika gebruikt. Zo kan jij zonder extra moeite genieten van dat speciale, rokerige smaakje. Dit gerecht is helemaal vegan, heb je er toch graag wat kaas bij? Vervang de edelgistvlokken dan door parmezaan. Bekijk recept



Veggie tikka masala met zoete aardappel


Veggie tikka masala met zoete aardappel
Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk! Bekijk recept



Aspergesalade met pecannoten


Aspergesalade met pecannoten
Een perfect bijgerecht bij jouw favoriete Aziatische schotel: aspergesalade met pecannoten en een zoete gekaramelliseerde dressing, heerlijk! Bekijk recept



Smash burger met groentefrietjes van zoete aardappel en wortel


Smash burger met groentefrietjes van zoete aardappel en wortel
Een vegetarische smashburger? Het bestaat! Het krokante korstje van deze smashburger doet ons spontaan watertanden. Dat gecombineerd met de gezouten, zoete groentefrietjes? Water. In. De. Mond. Bekijk recept