Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes

25 MIN
2 personen
Spirelli met paprikasaus, champignons en geroosterde pitjes

De paprikasaus voor dit gerecht maak je lekker zelf. En dat is helemaal niet moeilijk, als je kant-en-klare gegrilde paprika gebruikt. Zo kan jij zonder extra moeite genieten van dat speciale, rokerige smaakje. Dit gerecht is helemaal vegan, heb je er toch graag wat kaas bij? Vervang de edelgistvlokken dan door parmezaan.

Ingrediënten

  • 25 gr zonnebloempitten
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr edelgistvlokken
  • 250 gr gegrilde paprika
  • 200 gr spirelli
  • 500 gr kastanjechampignons
  • ½ blokje groentebouillon
  • 50 gr veldslamengeling
  • olijfolie
  • snuifje cayennepeper
  • scheutje plantaardige melk
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof. Zet het vuur af als de pitjes beginnen te 'dansen' en giet de sojasaus erbij. Roer goed met een houten lepel en leg daarna op een bord en spreid goed uit. Zet even opzij.
  3. Schep het (gepelde) teentje knoflook, de edelgistvlokken en gegrilde paprika (zie tip) in een blender en kruid met de cayennepeper, zout en zwarte peper. Mix tot een gladde saus. Voeg er een klein scheutje plantaardige drink bij en mix nog even. Zet even opzij.
  4. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente en giet af.
  5. Snijd de champignons in 2, grotere exemplaren in 4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe stoofpot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot. Bak 2 min. op hoog vuur en zonder deksel op de pot, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. bakken zonder deksel op de pot. Schep de champignons uit de pot.
  6. Giet de gemixte paprikasaus in diezelfde pot en laat even goed doorwarmen. Verkruimel de bouillon erover. Breng op smaak met eventueel nog een snuifje cayennepeper, zout en zwarte peper.
  7. Schep de pasta onder de paprikasaus. Schep er een flinke lepel van de champignons op en werk af met de geroosterde zonnebloempitjes en salade. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je nog een restje tomatenpuree in de koelkast staan? Schep een koffielepel bij de paprikasaus voor nog meer diepgang.