Veggieburger met sojayoghurtsaus en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Veggieburger met sojayoghurtsaus en ovenfrietjes

Een eenvoudig receptje, met een Italiaanse twist. Bij een veggieburger met sla maken we een heerlijk sojayoghurtsausje met Italiaanse bruschettakruiden. Daarbij komen ovenfrietjes. Lekker gemakkelijk én vegan!

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 1 el bruschetta rosso kruidemix
  • 125 ml sojayoghurt
  • ½ kropsla
  • 10 gr bieslook
  • 1 minikomkommer
  • 2 vegan burgers
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Hussel door elkaar en schuif 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Sausje: meng de bruschetta rosso in een kommetje met een scheutje olijfolie en de sojayoghurt (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Scheur de bladen van de kropsla in stukken. Hak de bieslook fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Meng in een kom, de kropsla, bieslook en komkommer. Breng op smaak met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de vegan burger zo'n 5-7 min. op middelhoog vuur tot die mooi bruin kleurt.
  6. Serveer de salade met de vegan burger, frietjes en het sojayoghurtsausje. Smakelijk!
  7. TIP: Hou je van pittig? Voeg dan wat chilipoeder toe.