Smash burger met groentefrietjes van zoete aardappel en wortel
30 MIN
2 personen
Een vegetarische smashburger? Het bestaat! Het krokante korstje van deze smashburger doet ons spontaan watertanden. Dat gecombineerd met de gezouten, zoete groentefrietjes? Water. In. De. Mond.
Ingrediënten
200 gr zoete aardappel
2 wortelen
1 tomaat
1 gele ui
4 plantaardige smashburgers (bijv. van het merk Greenway)
2 hamburgerbroodjes
50 gr gemengde sla
tartaarsaus naar smaak
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappel en wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat
en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Snijd de tomaat in plakjes. Halveer de ui en snijd in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de ui goudbruin op middelhoog
vuur (zie tip). Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de burgers zo'n 4-5 min. langs beide kanten op hoog vuur.
Deze hamburgerbroodjes zijn helemaal klaar om meteen te eten. Liever een warm broodje? Stop ze dan een minuutje in de oven.
Bestrijk de bodem van de broodjes met wat saus. Schik daarop de sla, tomaat, burgers en gebakken ui. Werk af met wat extra saus en serveer met de frietjes. Smakelijk!
TIP: Je kan de ui ook pekelen. Breng hiervoor 100 ml rode wijnazijn aan de kook met 3 el suiker. Overgiet de fijngesneden ui ermee en laat even marineren.