Geroosterde groenten met geitenkaas, appel, quinoa en landkersdressing

30 MIN
2 personen
Geroosterde groenten met geitenkaas, appel, quinoa en landkersdressing

Een heerlijke frisse salade die toch ook zo goed smaakt in de herfst of winter. Geroosterde groenten, rode quinoa, frisse geitenkaas, een verrassende dressing en de warme appeltjes maken het helemaal af. Yum!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 200 gr rode biet
  • 1 rode appel
  • 125 gr rode quinoa
  • 50 gr landkers
  • 25 gr pecannoten
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Geroosterde groenten: snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schil de rode biet en snijd in kleine parten. Snijd de appel in partjes (schillen hoeft niet). Schik samen op de bakplaat en hussel door elkaar met olijfolie, tijm (optioneel), zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Dressing: mix, met een staafmixer of in de blender, de helft van de landkers, 1 el water per persoon, de witte wijnazijn, suiker en 0,5 el olijfolie per persoon (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Hak de rest van de landkers grof en meng door de gekookte quinoa.
  6. Strooi de pecannoten over de groenten en laat nog 5 min. roosteren. Controleer of de groenten beetgaar zijn.
  7. Serveer de quinoa met de groenten, appel en pecannoten. Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met de dressing. Smakelijk!