Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten

40 MIN
2 personen
Vegan pad thai met tofu, limoen en pindanoten

Deze pad thai is er eentje die een beetje afwijkt van het originele Thaise recept. We maken een shortcut met onze voorgesneden wokmix en voegen tofu toe.

Ingrediënten

  • 200 gr tofu
  • 25 gr pindanoten
  • 1 stengel lente-ui
  • 10 gr koriander
  • 1 limoen
  • 150 gr rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr wokgroenten
  • 2 el sojasaus
  • ½ kl srirachasaus
  • olie
  • scheutje wittewijnazijn
  • 1 kl honing
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de tofu uitlekken. Wikkel vervolgens in keukenpapier of een schone handdoek en druk er al het vocht uit.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  3. Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak de lente-ui en koriander fijn (zie tip). Snijd de limoen in partjes.
  4. Snijd de tofu in blokjes, verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak goudbruin op hoog vuur. Haal uit de pan.
  5. Kook de noedels beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  6. Hak de knoflook fijn. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en roerbak de wokgroenten samen met de knoflook zo'n 6-8 min. op middelhoog vuur.
  7. Saus: meng intussen de sojasaus, witte wijnazijn, plantaardige zoetstof of honing en de srirachasaus samen met 1,5 el olie per persoon tot een gladde saus.
  8. Voeg de saus samen met de noedels en de tofu bij de groenten. Roer goed door, proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Serveer de pad thai. Werk af met de lente-ui, pinda's, koriander en een partje limoen. Smakelijk!
  10. TIP: Hak de steeltjes van de koriander gerust mee, ze zijn perfect eetbaar.