We hebben allemaal wel eens zin in een lekkere zoetigheid, en een dessert na de maaltijd is altijd heerlijk genieten. Maar van de calorieën die daarmee gepaard gaan zijn we geen fan. Gelukkig staat de zomer voor de deur, en is er al heel wat meer fruit in de winkels te vinden dat je kan verwerken in een fruitsalade of een ander origineel dessert. Maar ook koekjes, wafels of zelfs brownies kan je een stuk gezonder maken door enkele kleine veranderingen, of geen geraffineerde suikers te gebruiken. 8 keer inspiratie zodat je kan genieten van een lekker dessert zonder schuldgevoel!

1. Abrikozen-yoghurtmousse


Deze abrikozen-yoghurtmousse is heerlijk fruitig en gezond. Het vraagt even tijd om af te koelen in de koelkast, maar je maakt het makkelijk op voorhand!


2. Gezonde candy balls


Deze zoete candy balls zijn een gezonde snack voor tussendoor, of heerlijk bij de koffie na de maaltijd. Je maakt het makkelijk zelf.

Gezonde candy balls

3. Havermoutpannenkoeken


Havermoutpannenkoeken zijn een gezonde versie van de gewone en heerlijk als ontbijt. Serveer ze met verse vijgen in de herfst of met ander seizoensfruit.


4. Limoensorbet


Limoensorbet is heerlijk fris en licht, en helpt bij de vertering. Ideaal voor een warme lentedag.

Een licht verteerbaar limoensorbet

5. Glutenvrije koekjes


Deze lekkere koekjes van notenmeel en esdoornsiroop zijn lekker zoet en volledig glutenvrij. Een gezond alternatief als je zin hebt in een zoetje!

Lekkere glutenvrije koekjes

6. Havermoutwafels


Deze lekkere havermoutwafels zijn een gezond alternatief voor de gewone. Ze zijn lekker vullend en vrij van geraffineerde suikers.

Zoete havermoutwafels

7. Mojito fruitsalade


Een exotische fruitsalade voor volwassenen: maak van je favoriete coktail een verfrissend dessert met veel fruit, munt en een scheutje rum uiteraard.

Een frisse mojito fruitsalade

8. Glutenvrije avocado brownies


Deze glutenvrije avocado brownies zijn heerlijk smeuïg en zoet, en je maakt ze makkelijk zelf. Even lekker als de klassieke variant!

Glutenvrije avocado brownies