Havermoutpannenkoeken

30 MIN
12 stuks
Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken zijn een gezonde versie van de gewone en heerlijk als ontbijt. Serveer ze met verse vijgen in de herfst of met ander seizoensfruit.

Ingrediënten

  • 250 g havermoutvlokken, gemalen
  • 5 g bakpoeder
  • 2 eieren, gesplitst
  • 500 ml amandelmelk
  • 10 g honing
  • 4 el kokosolie
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Meng het havermoutvlokken met de amandelmelk, de eidooiers, de honing, het bakpoeder en het zout. Mix goed tot een luchtig beslag en laat even rusten.
  2. Klop de eiwitten luchtig, en schep ze voorzichtig onder het beslag.
  3. Verwarm een eetlepel kokosolie in een pan op een hoog vuur. Schep met een kleine lepel het beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoekjes. Ze moeten telkens loskomen voor het omdraaien. Houd warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 146.05 kcal
Koolhydraten 14.17 g
waarvan suikers 0.92 g
Vet 7.85 g
waarvan verzadigd 4.59 g
Proteïnen 4.15 g
Vezels 1.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin