Abrikozen-yoghurtmousse

145 MIN
4 personen
Abrikozen-yoghurtmousse

Ingrediënten

  • 5 abrikozen, gehalveerd
  • 90 ml appelsap
  • 4 eidooiers
  • 120 ml yoghurt
  • 100 g suiker
  • 1 takje munt, afgeritst

BEREIDING

  1. Pureer 8 abrikozenhelften in een blender. Snijd de overige helften in stukjes. Zet opzij in de koelkast.
  2. Klop eidooiers samen met de suiker romig in een kom. Schenk er het appelsap bij en roer goed om. Verwarm het mengsel au bain marie en laat 10 minuten al roerend indikken.
  3. Haal de mousse van het vuur en roer er de abrikozenmousse en yoghurt door. Verdeel over 4 glaasjes en laat afgedekt 2 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Werk de mousse vlak voor het serveren af met de stukjes abrikoos en muntblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 221.1 kcal
Koolhydraten 34.14 g
waarvan suikers 32.28 g
Vet 6.99 g
waarvan verzadigd 2.04 g
Proteïnen 4.71 g
Vezels 1.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin