Glutenvrije koekjes

55 MIN
25 stuks
Glutenvrije koekjes

Deze lekkere koekjes van notenmeel en esdoornsiroop zijn lekker zoet en volledig glutenvrij. Een gezonde snack voor als je zin hebt in een zoetje!

Ingrediënten

  • 220 g boekweitbloem
  • 130 g hazelnootpoeder
  • 130 g amandelpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 120 ml water
  • 120 ml esdoornsiroop
  • 2 el honing
  • 2 el kokosolie
  • 4 el kaneel

BEREIDING

  1. Mix alle ingrediënten tot een stevig deeg. Kneed het deeg kort en verpak in plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Strooi wat bloem op het werkvlak en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Steek koekjes uit van dezelfde grootte en bak ze 10-15 minuten gaar in de oven, afhankelijk van de grootte.
  4. Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze luchtdicht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 139.88 kcal
Koolhydraten 14.37 g
waarvan suikers 4.99 g
Vet 7.81 g
waarvan verzadigd 1.58 g
Proteïnen 3.1 g
Vezels 2.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin