Glutenvrije avocado brownies

45 MIN
12 stuks
Glutenvrije avocado brownies

Een gezonder alternatief voor de klassieke brownie! Deze glutenvrij avocado brownies zijn heerlijk smeuïg en zoet. Je maakt ze makkelijk zelf. Puur genieten!

Ingrediënten

  • 1 avocado, geschild en ontpit
  • 2 eieren
  • 100 g chocolade
  • 25 g chocoladedruppels
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 el water
  • 120 g suiker
  • ½ kl bicarbonaat
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blend de avocado met het water en de eieren.
  3. Smelt de chocolade in een pannetje op een zacht vuur. Voeg dan bij het avocadomengsel en voeg ook de cacaopoeder, de suiker, het zout en het bicarbonaat toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Stort het brownie beslag in een ingevette bakvorm. Bak 20 minuten gaar in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 152.97 kcal
Koolhydraten 15.94 g
waarvan suikers 15.46 g
Vet 8.23 g
waarvan verzadigd 3.39 g
Proteïnen 2.79 g
Vezels 2.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin