Limoensorbet

130 MIN
6 personen
Limoensorbet

Limoensorbet is een heerlijk fris en licht dessertje, of een ideale tussengang bij een uitgebreid diner, om alles even te kunnen laten zakken.

Ingrediënten

  • 2 limoen, geschild en in stukjes
  • 2 el limoensap
  • 1 el rum
  • 150 g suiker
  • snufje zout
  • 2 el munt, afgeritst

BEREIDING

  1. Pureer de limoenen samen met 180 milliliter water, de suiker, het limoensap, de rum en het zout in de blender. Laat nadien een uur afkoelen in de koelkast.
  2. Doe het geheel in een ijsmachine en laat deze draaien zoals aangegeven. Zet het mengsel in de vriezer wacht tot het volledig bevroren is.
  3. Verdeel de sorbet over glaasjes en werk af met enkele muntblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 124.4 kcal
Koolhydraten 27.36 g
waarvan suikers 27.34 g
Vet 0.8 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.16 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin