Pitabroodjes, dat heb je best al-tijd in je voorraadkast liggen. Zo gemakkelijk om er een snelle en heerlijke maaltijd mee te bereiden! Vandaag gaan we voor veggie, en geven jou 7 verrassende vegetarische vullingen voor je pitabroodjes. Of mag het gerust ook wat moeilijker? Dan kan je ook zelf jouw pitabroodjes maken, zeker en vast een meerwaarde. In dit recept vind je een volledige beschrijving!

Terug naar de vegetarische vullingen! Je kan 100% voor groenten gaan en een looksausje op basis van sojayoghurt, dan heb je een volledige vegan versie, of een heerlijke kaasvulling, zoals feta of Berloumi (Belgische halloumi), falafel of een vleesvervanger. Je merkt het, de mogelijkheden zijn legio. Wij inspireren je met 7 verrassende versies!


Pita met Berloumi, sweet chili mayo, aubergine en paprika


Pita met Berloumi, sweet chili mayo, aubergine en paprika
Geef je pita een Middenoosters tintje met Berloumi en aubergine met shoarmakruiden. De Berloumi komt trouwens gewoon hier uit België, uit Berlare om precies te zijn. De sweet chili mayo geeft het geheel extra pit. Bekijk recept



Pita met falafel, gebakken courgette en looksaus


Pita met falafel, gebakken courgette en looksaus
Deze lekkere pita's met falafel, gebakken courgette en huisgemaakte looksaus maak je sneller klaar dan dat je naar de pitabar kan lopen! En het is ook nog eens een pak gezonder. Waar wacht je op? Let's cook & eat! Alle ingrediënten bij jou thuis geleverd? Dat kan! Want deze topper vind je deze week bij de 15gram-selectie bij Foodbag.be!



Pita met veggie shoarma en rodekoolsla


Pita met veggie shoarma en rodekoolsla
Zin in 'snackbar eten', maar dan liefst wat gezonder? Wij hebben een heerlijke en originele suggestie: veggie shoarma met verrassende rodekoolsla in een pitabroodje. Je zal verrast zijn hoe lekker dat is, en ook nog eens heel snel klaar! Bekijk recept



Pita met 'pulled' oesterzwammen


Pita met 'pulled' oesterzwammen
Wat een vondst, deze 'pulled' oesterzwammen. Het doet wat aan 'pulled pork' denken, maar dan in een heerlijke vegetarische versie! We maken er pita's mee, gevuld met de pulled oesterzwammen, gemarineerde sjalot en een zalig looksausje en ook nog een slaatje erbij. Een vegetarische topper! Bekijk recept



Pita 'sabich' met geroosterde aubergine


Pita 'sabich' met geroosterde aubergine
Sabich is een vaste waarde uit de Israëlische keuken. Daar zijn ze echt wild van dit lekkere broodje met aubergine, een ei, groentjes en een frisse dressing. Heerlijk op een warme avond, moet je proeven! Bekijk recept



Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta


Pita flatbreads met hummus, geroosterde wortel en feta
Wauw, er gebeurt hier héél veel op het bord! Krokante pizzabroodjes als bodem, daarop een laagje heerlijk romige hummus, geroosterde wortelen en zoete rode ui met honing en ras el hanout en krokante walnoten en frisse feta om het geheel af te werken. Deze flatbreads neem je best vast in je handen om zo op te eten. Bekijk recept



Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus


Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus
Hou je van vegetarisch en hou je van verrassend? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! Heerlijke kruidige gemarineerde en geroosterde bloemkool en courgette serveren we samen in pitabroodjes, met een frisse looksaus erbij. Een echte aanrader! Bekijk recept