Pita met veggie shoarma en rodekoolsla

15 MIN
2 personen
Pita met veggie shoarma en rodekoolsla

Zin in 'snackbar eten', maar dan liefst wat gezonder? Wij hebben een heerlijke en originele suggestie: veggie shoarma met verrassende rodekoolsla in een pitabroodje. Je zal verrast zijn hoe lekker dat is, en ook nog eens heel snel klaar!

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 10 g bladpeterselie
  • 250 g rodekool
  • 30 g rozijnen
  • 4 pitabroodjes
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een slakom en een antikleefpan klaar.
  2. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de rodekool, rozijnen, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, de helft van de fijngehakte peterselie en peper en zout in een slakom. Dit is de rodekoolsla. Zet koud weg.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de pitabroodjes open en doe er wat rucola en rodekoolsla in. Vul op met de sojareepjes shoarma en serveer er de rest van de rucola en de rodekoolsla bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 748.06 kcal
Koolhydraten 75.43 g
waarvan suikers 26.17 g
Vet 22.37 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 48.58 g
Vezels 8.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin