Buddha bowl met rijstnoedels, teriyaki paddenstoelen en misodressing

25 MIN
2 personen
Buddha bowl met rijstnoedels, teriyaki paddenstoelen en misodressing

Een heerlijke, gezonde lunch (of avondmaal), deze kleurrijke buddha bowl met rijstnoedels, portobello champignons met teriyaki 'glaze' en een regenboog aan lekkere groentjes. De zalige misodressing maakt het gerecht helemaal af. Een vegan toppertje!

Ingrediënten

  • 150 gr rijstnoedels
  • 4 portobello champignons
  • 3 el teriyaki saus
  • 1 avocado
  • ½ limoen
  • ½ bussel radijsjes
  • 100 gr edamameboontjes (gedopt)
  • 2 kleine komkommers
  • 100 gr kerstomaten
  • 2 grote wortelen
  • 4 el olijfolie
  • 4 el sesamolie
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el miso
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gember
  • 1 kl srirachasaus
  • zwarte peper en zout
  • 1 kl zwart sesamzaad

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water.
  2. Stoom de edamameboontjes gaar (dit kan ook in de microgolfoven). Snij de radijzen in fijne plakjes. Snij de komkommers in plakjes. Halveer de kerstomaten. Schil de wortelen en trek er fijne reepjes van met een juliennesnijder (of snij ze zelf in julienne). Snij de portobello champignons in plakjes.
  3. Verhit wat sesamolie in een antikleefpan en bak de portobello champignons aan beide kanten bruin. Kruid met peper. Doe er de teriyaki saus bij, en schep goed om, zodat de saus rondom de champignons kleeft. Haal de pan van het vuur.
  4. Maak de dressing: doe de sesamolie, olijfolie, rijstazijn, ahornsiroop, miso, geraspte gember, knoflook, water, sojasaus en sriracha in een mixer of keukenrobot en mix tot een egale dresssing.
  5. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met limoensap.
  6. Stel de buddha bowls samen: begin met de rijstnoedels en schik de groenten rondom. Serveer er de dressing apart bij of sprenkel over de groenten. Werk af met zwart sesamzaad en serveer.