Pita met Berloumi, sweet chili mayo, aubergine en paprika
30 MIN
2 personen
Geef je pita een Middenoosters tintje met Berloumi en aubergine met shoarmakruiden. De Berloumi komt trouwens gewoon hier uit België, uit Berlare om precies te zijn. De sweet chili mayo geeft het geheel extra pit.
Ingrediënten
1 aubergine
1 groene paprika
1 rode ui
200 gr Berloumi (of halloumi)
4 pitabroodjes
10 gr koriander
2 el mayonaise
1 el zoete chilisaus
2 kl shoarmakruiden
olijfolie
scheutje wittewijnazijn
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aubergine in plakjes van 0,5 cm. Schik op een bord en zet 2 min. in de microgolfoven op 750W. Zo gaart de aubergine al voor en slorpt die straks minder olie op.
Snijd intussen de paprika in dunne repen (zie tip). Snijd de ui in fijne ringen en besprenkel met de witte wijnazijn. Snijd de Berloumi in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C voor de pitabroodjes. Je kan de broodjes ook verwarmen in de broodrooster, dan heb je de oven niet nodig.
Sweet chili mayo: hak de koriander fijn (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking). Meng de fijngehakte koriander met de mayonaise en zoete chilisaus.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de aubergine in 7-9 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden. Haal uit de pan en bak vervolgens de Berloumi in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Tijd winnen? Zet dan twee pannen tegelijkertijd op het vuur.
Stel de pita samen: smeer een laag sweet chili mayo aan de binnenkant en vul de pita met de aubergine, paprikareepjes, ui en Berloumi. Werk af met nog wat extra saus. Smakelijk!