Pita 'sabich' met geroosterde aubergine

25 MIN
2 personen
Pita 'sabich' met geroosterde aubergine

Sabich is een vaste waarde uit de Israëlische keuken. Daar zijn ze echt wild van dit lekkere broodje met aubergine, een ei, groentjes en een frisse dressing. Heerlijk op een warme avond, moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1½ aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • ½ rode ui
  • 2 bio-eieren
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 15 minuten in de oven, keer halverwege om. Leg er de laatste 5 minuten de pitabroodjes bij.
  2. Breng water aan de kook. Pel en snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Overgiet de ui met het kokend water.
  3. Breng nog een potje met water en de eieren aan de kook. Kook hard in 10 minuten.
  4. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  5. Snij de little gem in reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Snij de aangegeven hoeveelheid komkommer in blokjes.
  6. Haal de ongepelde knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de knoflook, de extra vierge olijfolie en peper en zout door.
  7. Pel de eieren en snij in 4. Snij de pitabroodjes open en vul met sla, de plakjes aubergine, komkommer, tomaat, stukjes ei, werk af met de yoghurtdressing en de gemarineerde rode ui. Serveer samen met de rest van de groenten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.39 kcal
Koolhydraten 75.16 g
waarvan suikers 21.47 g
Vet 29.79 g
waarvan verzadigd 6.02 g
Proteïnen 24.12 g
Vezels 11.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin