Hoe maak je nu lekkere guacamole? Begin met avocado's die mooi rijp zijn, waarvan de schil dus goed meegeeft als je er voorzichtjes in nijpt. Schep het vruchtvlees in een kom en plet met een vork, beter niet mixen met een staafmixer, zodat je nog wat textuur behoudt. Pers er limoensap bij, proef tot je de perfecte zuurbalans hebt. Het limoensap gaat er ook voor zorgen dat de avocado niet kleurt. Voeg dan een fijngesneden sjalot of rode ui toe. Breng op smaak met zout, peper, verse koriander en chilivlokken. Je kan eventueel ook nog zure room, fijngesneden tomaat en/of knoflook toevoegen, maar dat is naar eigen smaak.
Zin in gekregen? Deze week kan je deze gorditas met shoarmakip bestellen bij Foodbag, en uiteraard zit daar ook guacamole uit!
Gordita met shoarmakip, guacamole, gele bietjes en korianderyoghurt

Geef de kip extra smaak met shoarmakruiden. Die kun je ook zelf maken met komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipeper en peterselie. Maar zo'n voorbereid zakje is net een tikkeltje sneller. Zin in? Bestel deze topper deze week bij foodbag.be!
Burrito's met gehakt en guacamole

Een echte Mexicaanse klassieker: burrito's! Dat zijn wraps gevuld met kruidig gehakt en tomatensaus. Serveer met lekkere guacamole erbij. Smullen! Bekijk recept
Quesadilla's met kip en guacamole

Quesadilla's zijn tortillawraps gevuld met kaas. Die worden dan gebakken in de pan, waardoor de kaas heerlijk smelt. Heel lekker met de kip erin en de avocado erbij! Bekijk recept
Uitsmijter met gerookte zalm ei, tomaat en guacamole

Brunch, lunch of snel gefixt diner. We kunnen deze uitsmijter op elk moment van de dag naar binnen smijten. We geven er dan ook onze eigen draai aan met geroosterd platbrood, avocado, zalm en gemarineerde rode ui. Letterlijk vingerlikkend lekker! Bekijk recept
Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole

Wat je zelf maakt, smaakt altijd beter. We maken een evenwichtige versie van deze pitabarklassieker. De frietjes vervingen we door zoete aardappel. De avocadopuree en rode kool brengen extra smaak en vitamines op je bord. Leve zelf koken! Bekijk recept
Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw

Een explosie van kleuren en texturen op je bord. Het smakenpalet krijgt een Mexicaanse twist dankzij BBQ-kruiden, limoen en avocado. Buen provecho! Bekijk recept
Taco's met homemade pulled chicken, guacamole en radijs

De trend van 'pulled' vlees komt overgewaaid uit Mexico. Het vlees wordt traag gegaard tot je het makkelijk in draadjes kan trekken. Heerlijk, maar geen klusje om te klaren op een weekavond. We gingen op zoek naar een snelle variant met evenveel smaak. Bekijk recept