Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw

35 MIN
2 personen
Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw

Een explosie van kleuren en texturen op je bord. Het smakenpalet krijgt een Mexicaanse twist dankzij BBQ-kruiden, limoen en avocado. Buen provecho!

Ingrediënten

  • 2 stuks zoete aardappel
  • BBQ-kruiden naar smaak
  • 1 limoen
  • ½ rode ui
  • 2 tomaten
  • 100 gr rode kool (fijngesneden)
  • 250 gr pulled chicken
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Halveer de zoete aardappel in lengte (zie tip). Schik op de bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in de aardappel. Besprenkel met olijfolie en kruid met een snuif BBQ-kruiden, zout en zwarte peper. Bak 30 min. in de oven.
  2. Coleslaw: pers intussen de limoen boven een slakom tot je ongeveer 2 el sap hebt. Meng het sap met de suiker en een snuifje zout. Snijd de ui in dunne, halve ringen en de tomaat in blokjes van 0,5 cm. Schep de ui, tomaat en gesneden rode kool onder het limoensap.
  3. Schep de pulled chicken in een pot en laat zachtjes warm worden op zacht vuur, met het deksel op de pot. Roer regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de kip niet uitdroogt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Plet het vruchtvlees van de avocado tot een smeuïge guacamole. Kruid met een snuifje BBQ-kruiden, zout en zwarte peper.
  5. Controleer of de zoete aardappelhelften gaar zijn. Schep de pulled chicken en de coleslaw erbovenop. Serveer met een flinke schep guacamole. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je wat meer tijd? Prik dan enkele gaatjes in de zoete aardappel, wikkel in aluminiumfolie en gaar 50-60 min. in de oven.