Taco's met homemade pulled chicken, guacamole en radijs

30 MIN
2 personen
Taco's met homemade pulled chicken, guacamole en radijs

De trend van 'pulled' vlees komt overgewaaid uit Mexico. Het vlees wordt traag gegaard tot je het makkelijk in draadjes kan trekken. Heerlijk, maar geen klusje om te klaren op een weekavond. We gingen op zoek naar een snelle variant met evenveel smaak.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kippendij
  • 2 kl tex-mex kruiden
  • 200 ml appelsap
  • 1 tomaat
  • ½ bussel radijzen
  • 1 avocado
  • 70 gr volle yoghurt
  • 6 miniwraps
  • 50 gr baby leaf sla
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de sjalot in halve ringen en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan (met deksel) op hoog vuur. Korst de kip 1-2 min. langs elke kant aan. Voeg de sjalot en de helft van de knoflook toe. Kruid met de tex-mexkruiden. Verlaag het vuur als de kip mooi goudbruin is en voeg het appelsap toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. sudderen, tot de kip gaar is.
  3. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  4. Halveer de avocado, ontpit en lepel uit de schil. Voeg de yoghurt toe (bewaar een beetje voor de afwerking) en prak tot een smeuïge guacamole. Breng op smaak met de rest van de knoflook, zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie.
  5. Controleer of de kip gaar is. 'Pull' de kip met 2 vorken uit elkaar, tot een dradige massa. Meng op het einde nog eens goed door het gekruide sap en zet nog 1-2 min. op hoog vuur. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Warm de miniwraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Verdeel de guacamole over de mini-wraps. Beleg met wat sla en schik daarop de pulled chicken. Werk af met wat yoghurt, tomaat en radijs. Eten met je handen is toegestaan! Smakelijk!
  8. TIP: Voeg gerust nog wat cayenne- of paprikapoeder toe. Heb je de pulled chicken liever wat droger? Laat dan nog wat langer op het vuur staan zonder deksel.