Gordita met shoarmakip, guacamole, gele bietjes en korianderyoghurt

30 MIN
2 personen
Gordita met shoarmakip, guacamole, gele bietjes en korianderyoghurt

Geef de kip extra smaak met shoarmakruiden. Die kun je ook zelf maken met komijnpoeder, paprikapoeder, korianderzaad, uienpoeder, knoflookpoeder, chilipeper en peterselie. Maar zo'n voorbereid zakje is net een tikkeltje sneller.

Ingrediënten

  • 1 gele biet
  • 300 gr kippenreepjes
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 10 gr koriander
  • ¼ teentje knoflook
  • 1 avocado
  • ½ sjalot
  • 1 tomaat
  • 6 miniwraps
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de biet en snijd in kleine blokjes. Meng in een ovenschaal samen met de kippenreepjes, de shoarmakruiden, olie, zout en zwarte peper (zie tip). Schuif 20-30 min. in de oven, tot de biet en kip gaar zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Korianderyoghurt: mix met een staafmixer de yoghurt met de koriander en pers (of mix) de knoflook erbij. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Guacamole: prak de avocado met een vork (of zet er ook even de staafmixer in). Snipper de sjalot fijn, snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe. Breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  4. Geef de miniwraps de laatste 5 min. wat warmte in de oven.
  5. Beleg de miniwraps met wat guacamole en geroosterde kip en bietjes. Sprenkel de korianderyoghurt eroverheen. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan ook een schepje yoghurt door de kippenreepjes mengen, samen met de kruiden. Hou de bietenblokjes dan wel apart op de ovenschaal.