Wraps met varkensreepjes, koolsla en avocado

25 MIN
2 personen
Wraps met varkensreepjes, koolsla en avocado

We moeten de eerste persoon nog ontmoeten die níet van wraps houdt. Al is er weinig kans dat we die zouden geloven. Zéker niet als het gaat over onze versie gevuld met varkensreepjes, koolsla en guacamole. Snel gemaakt, gezond en o zo lekker. Écht waar!

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • 1 avocado
  • ½ citroen
  • ½ rode ui
  • 200 gr koolsla
  • 1 komkommer
  • 300 gr varkensreepjes texmex
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Guacamole: pers de knoflook. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en mix glad met de knoflook. Breng op smaak met een kneepje citroensap, scheutje olijfolie, snuifje chilivlokken, zout en zwarte peper.
  2. Snijd de ui in fijne ringen (zie tip). Schep de helft van de ui met de koolsla in een kommetje en giet een flinke scheut olijfolie erover. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Hussel goed onder elkaar.
  3. Snijd de komkommer in halve plakjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de rest van de rode ui met de varkensreepjes zo'n 4-5 min. op middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Warm de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  6. Beleg de wraps met de guacamole, koolsla en komkommer. Schik de varkensreepjes op de groenten. Smakelijk!
  7. TIP: Kan je geen met tex-mex kruiden gemarineerde varkensreepjes vinden? Marineer ze dan zelf met tex-mex kruiden en wat olijfolie.