Uitsmijter met gerookte zalm ei, tomaat en guacamole

25 MIN
2 personen
Uitsmijter met gerookte zalm ei, tomaat en guacamole

Brunch, lunch of snel gefixt diner. We kunnen deze uitsmijter op elk moment van de dag naar binnen smijten. We geven er dan ook onze eigen draai aan met geroosterd platbrood, guacamole, zalm en gemarineerde rode ui. Letterlijk vingerlikkend lekker!

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 avocado
  • 3 stuks platbrood
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 50 gr gemengde sla
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • ½ el suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de rode wijnazijn en suiker in een kookpot op middelhoog vuur tot de suiker is opgenomen. Snijd intussen de ui in ringen. Haal de pot van het vuur en laat de ui erin marineren.
  2. Guacamole: snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en prak met een vork of mix glad (zie tip). Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Rooster het platbrood 5 min. in de oven, tot het warm en krokant is.
  4. Snijd intussen de tomaat in plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak 1 spiegelei per persoon.
  5. Bestrijk het platbrood met een laagje guacamole. Schik daarop de sla, plakjes tomaat, zalm en het ei. Werk af met de ui, wat extra zout en zwarte peper. Smakelijk!
  6. TIP: Of snijd de avocado in fijne plakjes.