Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole

35 MIN
2 personen
Kapsalon met zoete-aardappelfrietjes, kip, rode kool en guacamole

Wat je zelf maakt, smaakt altijd beter. We maken een evenwichtige versie van deze pitabarklassieker. De frietjes vervingen we door zoete aardappel. De guacamole en rode kool brengen extra smaak en vitamines op je bord. Leve zelf koken!

Ingrediënten

  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 rode ui
  • 200 gr rode kool
  • 2 stengels lente-ui
  • 10 gr koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 avocado
  • olie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om (zie tip).
  2. Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Besprenkel met wat olie, shoarmakruiden, zout en zwarte peper in een kommetje.
  3. Hak of rasp de rode kool fijn (reken op 100 gr per persoon). Breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper. Kneed stevig door met je handen, dat maakt ze lekker mals.
  4. Guacamole: snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en prak met een vork of mix glad. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  5. Hak de ui, koriander en lente-ui fijn. Schep de koriander, lente-ui en de helft van de ui onder elkaar in een kommetje.
  6. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur en fruit de overig ui samen met de knoflook, tot de ui glazig is. Voeg de kip toe en bak 5-8 min., tot de kip gaar is.
  7. Schep de rode kool in een kommetje. Schik daarop de zoete-aardappelfrietjes, kip en guacamole. Werk af met wat extra shoarmakruiden en de ui-mengeling. Smakelijk!
  8. TIP: Leg de frietjes voldoende uit elkaar voor een krokant resultaat. Gebruik eventueel een tweede bakplaat.