Taco's met sappige kipreepjes, paprika, guacamole en witte kool

30 MIN
2 personen
Taco's met sappige kipreepjes, paprika, guacamole en witte kool

Wat kies jij: taco tuesday of taco thursday? Of gewoon: every day taco day! Want zo'n lekker gevuld knapperig maïsschelpje gaat er altijd in. Het ideale comfortfood om je hoofd even leeg te maken en je hongerige maag te vullen.

Ingrediënten

  • 2 kl tex mex-kruiden
  • ½ citroen
  • 300 gr kippenreepjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 6 tacoschelpen
  • 150 gr gesneden witte kool
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Marinade: meng de helft van de tex-mexkruiden met een kneepje citroensap en 1 el olijfolie per persoon. Marineer de kippenreepjes erin.
  2. Snijd de paprika in reepjes en pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes samen met de paprika zo'n 4-5 min. op middelhoog vuur. Kruid met de knoflook en de overige tex-mexkruiden. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Guacamole: snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel uit en prak met een vork of mix glad. Breng op smaak met een kneepje citroensap, scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  5. Rooster de tacoschelpen zo'n 5 min. in de oven (zie tip).
  6. Vul de taco's met de witte kool, kip met paprika en werk af met een toefje guacamole. Smakelijk!
  7. TIP: Check ook even de verpakking van de taco's. Daar vind je tips voor het verwarmen van de taco's.