Ons favoriete groente-seizoen? We kunnen het niet onder stoelen en banken steken dat we helemaal verzot zijn op courgettes, aubergines en paprika's. Echte zomerkost dus. Toegegeven, de groenten zijn het jaar rond te verkrijgen tegenwoordig, maar nu zijn ze echt wel op hun lekkerste én goedkoopste!

Met die overvloed aan paprika's gaan we graag aan de slag, en bedenken er de lekkerste vullingen voor!


Gevulde puntpaprika's met gehakt, Zuiderse tomatensaus en rijst


Gevulde puntpaprika's met gehakt, Zuiderse tomatensaus en rijst
Betrapt! We geven het toe: wij bij 15gram zijn helemaal weg van met gehakt gevulde groentjes. En we zijn er zeker van: als jij van deze gevulde puntpaprika's hebt geproefd, wil je ook toetreden tot de fanclub. De Zuiderse tomatensaus en rijst erbij zorgen voor een meer dan geslaagde combinatie. Smakelijk! Bekijk recept



Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt


Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt
Steffi: "Paprika's en gehakt, ze zijn een droomcombo! Dit receptje is een echte traditie in mijn keuken, het gaat al heel lang mee. Al maakte ik het vroeger met rijst en nu met quinoa, want dat bleek nóg lekkerder te zijn. Het is verwarmend, kruidig, voedzaam en vullend!" Bekijk recept



Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas


Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas
Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen. Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Gevulde paprika met gehakt en bruine rijst


Gevulde paprika met gehakt en bruine rijst
Gevulde groenten zijn één van onze stokpaardjes. Ditmaal gaan we voor een gevulde paprika met gehakt en bruine rijst in de oven. Bekijk recept



Gevulde puntpaprika's met couscous en chorizo


Gevulde puntpaprika's met couscous en chorizo
Een lekker robuuste Midden-Oosterse maaltijd, deze originele gevulde puntpaprika's met couscous, krokant gebakken chorizo en zwarte olijven. Een echt smaakbommetje waar iedereen van zal smullen! Bekijk recept



Gevulde paprika met gehakt en rijst


Gevulde paprika met gehakt en rijst
Deze gele paprika's vullen we met een heerlijke mengeling van gehakt, courgette, kruidige tomatensaus én mozzarella. Het gerecht gaart in de oven, terwijl je smaakvolle rijst voor erbij maakt. Gemakkelijk, snel en uiteraard: overheerlijk! Bekijk recept



Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en orzo


Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en orzo
Een toppertje voor vegetariërs, maar ook voor wie af en toe eens wil genieten van een maaltijd zonder vlees. Een heerlijk gevulde rode paprika met champignons, feta en hazelnoot met daarbij een van onze favoriete pastasoorten: orzo. Smakelijk! Bekijk recept