Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

45 MIN
2 personen
Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

Paprika's en gehakt, ze zijn een droomcombo! Heerlijk gevulde paprika's met kippengehakt en quinoa. Een hartverwarmend, kruidig, voedzaam en vullend recept!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij het hoedje van de paprika's en ontpit ze. Dompel zowel de hoedjes als de rest van de paprika's 5 minuten onder in het kokende water. Laat dan uitlekken.
  4. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en knoflook 3 minuten.
  5. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roerbak en voeg na 3 minuten de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 2 eetlepels water, de Provençaalse kruiden, de kurkuma, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en peper en zout toe. Meng de quinoa erdoor en bak nog enkele minuutjes verder.
  6. Vul de paprika's met het quinoa-gehaktmengsel, zet hun hoedjes er weer op. Zet de paprika's in een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer 1 centimeter hoog. Dat zorgt ervoor dat de onderkanten niet verbranden. Plaats de paprika's 25 minuten in de oven en serveer ze dan meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.82 kcal
Koolhydraten 69.48 g
waarvan suikers 20.86 g
Vet 21.89 g
waarvan verzadigd 4.79 g
Proteïnen 46.89 g
Vezels 12.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin