Gevulde paprika met gehakt en rijst

40 MIN
2 personen
Gevulde paprika met gehakt en rijst

Vandaag vullen we gele paprika's met een heerlijke mengeling van gehakt, courgette, kruidige tomatensaus én mozzarella. Het gerecht gaart in de oven, terwijl je smaakvolle rijst voor erbij maakt. Gemakkelijk, snel en uiteraard: overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 125 g mozzarella
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de paprika's en schep de zaadjes er met een lepel uit, ook van het hoedje. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Snij per persoon 1 plakje van de mozzarella en snij de rest in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook en blokjes courgette toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het gehakt en de gedroogde oregano toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
  3. Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat 5 minuten verdergaren. Haal de pan van het vuur en roer er de blokjes mozzarella door.
  4. Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Dek af met een plakje mozzarella en zet er dan het hoedje van de paprika bovenop. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 minuten in de oven. Laat de rest van de vulling rustig verder pruttelen op het vuur.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Serveer de paprika's met de rest van de vulling en de rijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 895.59 kcal
Koolhydraten 88.22 g
waarvan suikers 18.39 g
Vet 37.53 g
waarvan verzadigd 15.89 g
Proteïnen 47.57 g
Vezels 9.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin