Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en risoni

35 MIN
2 personen
Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en risoni

Een heerlijk gevulde rode paprika met champignons, feta, hazelnoot en tomaat, met daarbij een van onze favoriete pastasoorten: risoni. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 30 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rode paprika's
  • 100 g feta
  • 30 g paneermeel
  • 1 kl chilivlokken
  • 125 g risoni
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de champignons in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de paprika's overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Verkruimel de feta.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 4 minuten aan en voeg dan de hazelnoten toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten bakken en verdeel de vulling dan over de paprika's.
  4. Meng de zongedroogde tomatenreepjes, het paneermeel, de chilivlokken en de helft van de peterselie in een kommetje. Meng er dan voorzichtig de feta door. Verdeel deze topping over de gevulde paprika's.
  5. Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ovenschotel. Dek af met alumiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten verder bakken.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de risoni beetgaar in 8 minuten. Giet af en meng de rest van de peterselie door de risoni. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de gevulde paprika's en de risoni over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.56 kcal
Koolhydraten 67.26 g
waarvan suikers 13.33 g
Vet 32.65 g
waarvan verzadigd 10.25 g
Proteïnen 25.66 g
Vezels 13.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin