Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en orzo

35 MIN
2 personen
Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en orzo

Een toppertje voor vegetariërs, maar ook voor wie af en toe eens wil genieten van een maaltijd zonder vlees. Een heerlijk gevulde rode paprika met champignons, feta en hazelnoot met daarbij een van onze favoriete pastasoorten: orzo. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 30 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rode paprika's
  • 100 g feta
  • 5 el paneermeel
  • 125 g orzo
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de champignons in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Pers de knoflook. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de paprika's overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Verkruimel de feta.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 4 minuten aan en voeg dan de hazelnoten toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten bakken en verdeel de vulling over de paprika's.
  4. Meng het paneermeel en de helft van de peterselie in een kommetje. Meng er dan voorzichtig de feta door. Verdeel deze topping over de gevulde paprika's.
  5. Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ingevette ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten verder bakken.
  6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en meng de rest van de bladpeterselie door de orzo. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de gevulde paprika's en de orzo over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 762.79 kcal
Koolhydraten 86.24 g
waarvan suikers 17.23 g
Vet 30.64 g
waarvan verzadigd 10.22 g
Proteïnen 29.09 g
Vezels 13.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin