Gevulde puntpaprika's met couscous en chorizo

35 MIN
2 personen
Gevulde puntpaprika's met couscous en chorizo

Een lekker robuuste Midden-Oosterse maaltijd, deze originele gevulde puntpaprika's met couscous, krokant gebakken chorizo en zwarte olijven. Een echt smaakbommetje waar iedereen van zal smullen!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • 30 g zwarte olijven
  • ½ courgette
  • 2 puntpaprika's
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Snij de olijven in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de blokjes chorizo toe. Bak 4 minuten en schep uit de pan.
  3. Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en schik hierop de halve puntpaprika's.
  4. Meng de geraspte courgette, de olijven en de gebakken chorizo, door de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
  5. Snij de peterselie fijn. Serveer de gebakken puntpaprika's met de fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.3 kcal
Koolhydraten 65.76 g
waarvan suikers 16.1 g
Vet 32.89 g
waarvan verzadigd 9.91 g
Proteïnen 24.42 g
Vezels 10.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin