Gevulde paprika met gehakt en couscous

40 MIN
4 personen
Gevulde paprika met gehakt en couscous

Gevulde groenten, daar zijn we dol op! Ze zijn niet alleen snel en gemakkelijk, ze zitten ook boordevol smaak. We kiezen vandaag voor paprika's gevuld met een mengeling op basis van lamsgehakt, courgette en tomatenblokjes. Heerlijk gekruid met komijn en geserveerd met couscous. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 250 g couscous
  • 4 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het hoedje van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui, de knoflook en courgette aan. Voeg dan het gehakt en de komijn toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 min.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min. verder garen.
  4. Zet de paprika's in een ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 min. in een oven van 180 °C.
  5. Gaar de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de gevulde paprika's met de couscous.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.01 kcal
Koolhydraten 67.98 g
waarvan suikers 16.78 g
Vet 24.37 g
waarvan verzadigd 9.28 g
Proteïnen 42.83 g
Vezels 10.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin