Indische gehaktballetjes met spinazie, wortelen en couscous

35 MIN
2 personen
Indische gehaktballetjes met spinazie, wortelen en couscous

Voor deze kruidige gehaktballetjes lieten we ons inspireren door de Indische keuken. We haalden er echt álles voor uit de (voorraad)kast: knoflook, gember, chilipeper, koriander, currypasta ... en maakten er een echt smaakbommetje mee, moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groene chilipeper
  • 10 gr koriander
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 3 wortelen
  • 2 el currypasta tikka masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gr spinazie
  • 125 gr volkoren couscous
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Gehaktballetjes: snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper. Snijd de gember in stukken. Mix 1/4 van de ui, de helft van de knoflook, de helft van de koriander, de chilipeper en gember met een staafmixer of in een blender fijn. Kneed de kruidenmengeling met je handen onder het gehakt en vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  2. Snijd de wortel in staafjes (schillen hoeft niet).
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en kleur de gehaktballetjes aan op middelhoog vuur. Korst de balletjes aan, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan.
  4. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en fruit de rest van de ui en knoflook 4 min. op zacht vuur, voeg vervolgens de currypasta toe en roer om.
  5. Blus de currypasta met de kokosmelk en een scheutje water. Roer goed los. Schik de wortel in de pan en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur met een deksel op de pan.
  6. Voeg 3/4 van de spinazie handje per handje toe aan de pan en laat slinken. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur met het deksel op de pan. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  7. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork. Hak de overige spinazie fijn en meng onder de couscous. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  8. Serveer de gehaktballetjes met de groenten, saus en couscous. Werk af met de rest van de korianderblaadjes. Smakelijk!
  9. TIP: Mist je saus nog wat fraîcheur? Rasp dan op het einde nog wat verse gember in de saus.