Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst

45 MIN
2 personen
Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst

Gevulde groenten zijn één van onze stokpaardjes. Ditmaal gaan we voor een gevulde paprika met gehakt en bruine rijst in de oven.

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 125 g mozzarella
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de paprika's en schep de zaadjes er met een lepel uit, ook van het hoedje. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak ze grof. Snij per persoon 1 plakje van de mozzarella en snij de rest in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het gehakt en de komijn toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
  4. Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat 5 minuten verdergaren. Haal de pan van het vuur en roer er de gekookte rijst, de helft van de koriander en de blokjes mozzarella door.
  5. Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal en schep er het gehakt-rijstmengsel in. Dek af met een plakje mozzarella en zet er dan het hoedje van de paprika bovenop. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 15 minuten in de oven. Bewaar de rest van de vulling onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de paprika's met de rest van de vulling erbij. Werk af met de rest van de koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 921.98 kcal
Koolhydraten 88.33 g
waarvan suikers 20.96 g
Vet 39.14 g
waarvan verzadigd 15.99 g
Proteïnen 48.62 g
Vezels 13.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin