Gevulde puntpaprika's met gehakt, Zuiderse tomatensaus en rijst

25 MIN
2 personen
Gevulde puntpaprika's met gehakt, Zuiderse tomatensaus en rijst

Betrapt! We geven het toe: wij bij 15gram zijn helemaal weg van met gehakt gevulde groentjes. En we zijn er zeker van: als jij van deze gevulde puntpaprika's hebt geproefd, wil je ook toetreden tot de fanclub. De Zuiderse tomatensaus en rijst erbij zorgen voor een meer dan geslaagde combinatie. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 puntpaprika's
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g gemengd gehakt
  • ½ courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika overlangs en verwijder de zaadjes.
  2. Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden en het gehakt samen in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie, leg hierin de puntpaprika's en vul ze op met de gehaktmengeling. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de courgette in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de fijngesneden ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de rest van de Italiaanse kruiden en de blokjes courgette toe. Kruid met peper en zout. Laat opnieuw 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Snij de peterselie fijn. Serveer de gevulde puntpaprika's met de rijst en de Zuiderse tomatensaus. Werk af met fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 808.53 kcal
Koolhydraten 93.81 g
waarvan suikers 22.9 g
Vet 31.08 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 33.83 g
Vezels 11.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin