Er bestaan heel wat verschillende soorten Thaise currypasta's. Wil je weten wat het verschil is tussen groene, gele, rode, massaman en panaeng currypasta? We schreven er hier al een artikel over. Eens je de currypasta en kokosmelk in huis hebt, zijn de mogelijkheden legio. Een Thaise curry is heerlijk met kip, varkensvlees, vis of schaaldieren. Of een veggie versie met véél groenten en bijvoorbeeld zoete aardappel. We gingen creatief aan de slag en kwamen op de proppen met deze 7 heerlijke Thaise curry's. Welke is jouw favoriet?
Thaise curry met kippenballetjes
In Thailand ga je niet snel een curry vinden met gehaktballetjes in, maar dat noemen we dan: "the best of both worlds". Een originele curry met lekker sappige kippengehaktballetjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch een pittig smaakbommetje. Hoera voor de wereldkeuken! Zin in deze originele versie? Je kan 'm bestellen bij de 15gram Foodbox van deze week!
Thaise mosselen met rode curry
Mosselen zijn heerlijk gegaard is een soepje van Thaise rode curry en kokosmelk! Een verrassende originele en pittige variatie op mosselen! Bekijk recept
Massaman curry
Massaman curry is een milde Thaise curry met kip of lam en aardappelen. Heerlijk kruidig! Bekijk recept
Panang curry met pompoen
Een vegetarische panang curry met blokjes pompoen in een kokossoepje. Samen met een kommetje dampende jasmijnrijst erbij, is dit heerlijk comfort food. Bekijk recept
Massaman curry met kip
Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië. Bekijk recept
Thaise kippenballetjes met groene curry en paksoi
Gehaktballetjes, je hebt ze in alle maten en smaken! Ze passen ook goed bij deze Thaise noedels met knapperige paksoi en een romige groene curry saus. Bekijk recept
Thaise rode curry met kip
Eén van de meest klassieke bereidingen uit Thailand: rode curry met kip. Lekker pittig en barstensvol smaak! Bekijk recept