Massaman curry met kip

25 MIN
2 personen
Massaman curry met kip

Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië.

Ingrediënten

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 kipfilet
  • 1 el massaman currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • 1 el vissaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine gelijke blokjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kippenblokjes 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de aardappelen, de wortelen, de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 12 minuten zachtjes garen, tot de aardappelen beetgaar zijn.
  3. Pers ondertussen het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Pluk de blaadjes koriander. Hak de pinda's grof.
  4. Haal het deksel van de pot en voeg de suiker, de vissaus en de helft van het limoensap toe. Laat nog 2 minuten pruttelen. Roer het maïszetmeel los in per persoon 1 eetlepel water. Roer door de curry en laat doorkoken tot de saus indikt. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en limoensap toe. Serveer met de grofgehakte pinda's en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 808.45 kcal
Koolhydraten 52 g
waarvan suikers 12.77 g
Vet 44.73 g
waarvan verzadigd 25.97 g
Proteïnen 45.39 g
Vezels 10.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin