Massaman curry met kip

25 MIN
2 personen
Massaman curry met kip

Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië.

Ingrediënten

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 kipfilet
  • 1 el massaman currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • 1 el vissaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine gelijke blokjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kippenblokjes 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de aardappelen, de wortelen, de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 12 minuten garen, tot de aardappelen beetgaar zijn.
  3. Pers ondertussen het sap van de limoen. Pluk de blaadjes koriander. Hak de pinda's grof.
  4. Haal het deksel van de pot en voeg het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Laat nog 2 minuten pruttelen. Roer het maïszetmeel los in per persoon 1 eetlepel water. Roer door de curry en laat doorkoken tot de saus indikt. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe. Serveer met de grofgehakte pinda's en koriander.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 2 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 28 juni om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 824.75 kcal
Koolhydraten 53.96 g
waarvan suikers 14.62 g
Vet 45.29 g
waarvan verzadigd 25.97 g
Proteïnen 45.79 g
Vezels 11.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin