Thaise mosselen met rode curry

20 MIN
4 personen
Thaise mosselen met rode curry

Mosselen zijn heerlijk gegaard is een soepje van Thaise rode curry en kokosmelk! Een verrassende originele en pittige variatie op mosselen!

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el koriander, blaadjes geplukt
  • 3 el rode currypasta
  • 1 el rietsuiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el arachideolie

BEREIDING

  1. Kuis en spoel de mosselen goed.
  2. Snij de ui in ringen en snij de knoflook in plakjes. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Kneus het citroengras. Snij het chilipepertje in fijne ringen.
  3. Verhit wat olie in een grote pot en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember en het citroengras toe en roerbak een minuutje mee.
  4. Roer de currypasta door de groenten en roerbak een minuut. Voeg de kokosmelk, vissaus en rietsuiker toe. Laat 5 tot 10 minuten sudderen, tot de saus begint te dikken.
  5. Voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en kook de mosselen tot de schelpen open zijn. Schep af en toe om. Verwijder het citroengras. Roer van het vuur de koriander, lente-uitjes en chilipeper door de mosselen. Knijp er een halve limoen over uit. Snij de rest van de limoen in partjes en geef ze bij de mosselen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 383.89 kcal
Koolhydraten 17.03 g
waarvan suikers 8.34 g
Vet 29.02 g
waarvan verzadigd 20.16 g
Proteïnen 13.3 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin