Thaise curry met kippenballetjes

20 MIN
2 personen
Thaise curry met kippenballetjes

In Thailand ga je niet snel een curry vinden met gehaktballetjes in, maar dat noemen we dan: "the best of both worlds". Een originele curry met lekker sappige kippengehaktballetjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch een pittig smaakbommetje. Hoera voor de wereldkeuken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1½ groene paprika
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g kippengehakt
  • 4 el panko
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de helft van de ui fijn, snij de andere helft in halve ringen. Snij de groene paprika in fijne reepjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Doe het maïszetmeel in een kommetje. Doe het kippengehakt in een kom, samen met de panko, de fijngesneden ui en een snuf peper en zout. Rol er gelijke balletjes van met vochtige handen en rol ze dan door het maïszetmeel.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de kippenballetjes in 5 minuten rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van arachideolie in de wok en voeg de uiringen en groene paprika toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Meng goed en roerbak opnieuw 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, meng goed tot je een egale saus hebt en breng aan de kook. Voeg de kippenballetjes opnieuw toe en laat nog 5 minuten verder garen. Snij ondertussen de lente-ui in ringen.
  6. Proef en kruid de curry met peper en zout. Serveer de rijst met de panang curry met de kippengehaktballetjes. Werk af met de lente-ui.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 3 juni.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot woensdagmiddag 29 mei om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 972.16 kcal
Koolhydraten 93.8 g
waarvan suikers 11.61 g
Vet 46.75 g
waarvan verzadigd 23.94 g
Proteïnen 40.91 g
Vezels 6.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin