Ben jij ook zo'n fan van tarte tatin? Het is echt mijn favoriete dessert. Die warme zoete appeltjes met veel boter, dat krokante laagje bladerdeeg en dan met een bolletje vanille-ijs dat er mooi over smelt. Overheerlijk! Ik was dan ook héél blij toen ik ontdekte dat je óók een tarte tatin kan maken met hartige ingrediënten.

Denk aan kerstomaatjes, venkel, uitjes, witloof, wortel of een mix van verschillende groenten. Het bolletje ijs van de zoete versie, kan je vervangen door kaas, want - ah ja - die kan er ook mooi over smelten. Ga voor geitenkaas, roquefort, een oude kaas of zelfs een schepje zure room.

Een zoet element kan trouwens ook perfect, dat past mooi bij die hartige smaken. Voeg dus een klein beetje suiker, honing of ahornsiroop toe aan de boter waarin je de groentjes stooft. Tenslotte zijn houterige kruiden zoals rozemarijn, tijm of salie goede vriendjes van de hartige tarte tatin. Voor wat fraîcheur, geef er een lekker fris slaatje bij.

Kortom, hartige taart, maar dan een niveau'tje hoger (ook letterlijk: bak je tarte tatin bovenaan in de oven, voor een mooi krokant korstje)! Het kan perfect als lunch of licht avondmaal, of geef als een verrassende 'side' bij een kaasschotel, daar scoor je zeker en vast mee!

We inspireren je alvast met 5 recepten. Of maak je het jezelf graag nog gemakkelijker? Deze week kan je een heerlijke hartige tarte tatin bestellen bij onze partner Foodbag.be, olé!


Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas


Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas
Een hartige tarte tatin met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk! Bekijk recept



Tatin met uitjes


Tatin met uitjes
Een hartige versie van de Franse dessertklassieker, tarte tatin, met allemaal verschillende ui-soorten. Heerlijk bij een kaasschotel of een vleesgerecht. Bekijk recept



Tarte tatin van witloof en roquefort


Tarte tatin van witloof en roquefort
Tarte tatin kan je niet enkel met appels maken, maar ook met groenten! Verrassend smaakvol, zoals deze hartig-zoete taart met witloof en roquefort. Heerlijk op een winterse avond! Bekijk recept



Mediteraanse tarte tatin met venkel, kerstomaatjes en olijven


Mediteraanse tarte tatin met venkel, kerstomaatjes en olijven
Tomaten zijn één van onze favoriete groeten en ze zijn nu volop in het seizoen. Ze komen helemaal tot hun recht in deze tarte tatin. Ideaal als lunch, avondmaal, brunch of zelfs om mee te nemen op een zomerse picknick. Bekijk recept



Tarte tatin van wortel en zure room met balsamico, sla en komkommer


Tarte tatin van wortel en zure room met balsamico, sla en komkommer
Een heerlijke, originele versie met plakjes wortel, walnoten, tijm, zure room die er mooi over smelt en een fris slaatje voor erbij. Een hartige taart in een nieuwe dimensie! Wil je eens proeven? Goed nieuws, want deze week kan je deze vegetarische topper bestellen bij Foodbag, zeker doen!