Tarte tatin van rode biet, boerenkool en ui met geitenkaas

45 MIN
2 personen
Tarte tatin van rode biet, boerenkool en ui met geitenkaas

Een heerlijke hartige tarte tatin met rode biet, boerenkool, ui en frisse verse geitenkaas. Een veggie topper!

Ingrediënten

  • 100 gr boerenkool
  • 1 gele ui
  • 3 takjes tijm
  • 1 rode biet
  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 gr walnoten
  • 100 gr verse geitenkaas met kruiden
  • boter
  • 2 el suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snijd de bladeren in stukken (zie tip). Halveer de ui en snijd in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Schil de rode biet en snijd in plakken van zo'n 0,5 cm dik.
  3. Smelt een flinke klont boter in een (ovenvaste) pan en fruit de ui samen met de tijm glazig. Voeg de boerenkool, suiker en een scheutje water toe en laat de suiker 2 min. smelten. Schik de plakjes rode biet in de pan en voeg opnieuw een scheutje water toe. Laat 10 min. sudderen op middelhoog vuur. Voeg indien nodig een extra scheutje water toe. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Heb je geen ovenvaste pan? Schep de groenten dan over in een taartvorm. Zorg dat er niet te veel vocht in de pan zit. Schik het bladerdeeg over de groenten en duw het deeg goed aan langs de rand in de vorm. Maak een gaatje in het midden van het deeg zodat de stoom eruit kan. Zet de taart 15-20 min. in de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.
  5. Hak de walnoten grof. Rooster goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Ga met een mes langs de randen om het deeg wat los te maken. Zet een groot bord ondersteboven op de taartvorm of pan en draai de vorm samen met het bord voorzichtig om, zodat de tarte tatin uit de vorm op het bord valt.
  7. Werk de tarte tatin af met de geroosterde walnoten en verkruimel er de geitenkaas over. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de stelen opzij houden om in de soep te draaien. Gewoon even aanstoven bij de ui en andere soepgroenten. Zet de mixer erin en klaar!