Tarte tatin van witloof en roquefort

40 MIN
4 personen
Tarte tatin van witloof en roquefort

Tarte tatin kan je niet enkel met appels maken, maar ook met groenten! Verrassend smaakvol, zoals deze hartig-zoete taart met witloof en roquefort. Heerlijk op een winterse avond!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 6 stronkjes witloof, gehalveerd
  • peterselie, fijngehakt
  • 150 g roquefort
  • 75 g suiker
  • 1 el balsamico
  • 100 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm een klontje boter in een pan die in de oven mag en leg het witloof erin, platte kant naar beneden. Laat kort kleuren, en draai om. Doe de rest van de boter in klontjes bij het witloof, draai het vuur lager en zet er een deksel op. Laat 10 min. stoven.
  2. Voeg de balsamico en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat even karamelliseren en bedek met het vel bladerdeeg.
  3. Geef een knipje in het deeg bovenaan en zet in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
  4. Draai de tatin om op een bord en werk af met verkruimelde roquefort en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.37 kcal
Koolhydraten 43.5 g
waarvan suikers 21.87 g
Vet 46.31 g
waarvan verzadigd 27.17 g
Proteïnen 13.43 g
Vezels 3.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin