Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

40 MIN
2 personen
Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

Een hartige tarte tatin met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 2 el balsamico
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 g kerstomaten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Hak de helft van de basilicum fijn.
  3. Smelt de bruine suiker in de balsamicoazijn op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree, de knoflook en de gehakte basilicum toe. Zet even opzij.
  4. Bestrijk een ronde ovenschaal met de olijfolie. Schik hierin de kerstomaatjes en overgiet met de saus. Kruid met peper en zout.
  5. Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai in 1 keer om.
  7. Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met blaadjes basilicum. Serveer er de rucola bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.89 kcal
Koolhydraten 61.4 g
waarvan suikers 19.7 g
Vet 42.93 g
waarvan verzadigd 18.38 g
Proteïnen 14.88 g
Vezels 3.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin