Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

40 MIN
2 personen
Tarte tatin van kerstomaat met geitenkaas

Een hartige tarte tatin met kerstomaatjes, frisse geitenkaas en een pittig rucolaslaatje. Origineel, vegetarisch en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 400 g kerstomaten
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Hak de helft van het basilicum fijn.
  3. Smelt de bruine suiker in de balsamicoazijn op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree, de knoflook en de gehakte basilicum toe. Zet even opzij.
  4. Bestrijk een ronde ovenschaal met de olijfolie. Schik hierin de kerstomaatjes en overgiet met de saus. Kruid met peper en zout. Hussel door elkaar.
  5. Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Maak in het midden van het deeg een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai in 1 keer om.
  7. Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met blaadjes basilicum. Serveer er de rucola bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.01 kcal
Koolhydraten 63.76 g
waarvan suikers 20.55 g
Vet 43.07 g
waarvan verzadigd 18.38 g
Proteïnen 15.65 g
Vezels 4.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin