De kaas wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk, en soms ook koemelk, in wisselende verhoudingen. Halloumi is zoutig van smaak en heeft een rubberige structuur, maar eens opgewarmd wordt hij mooi zacht. Je kan de kaas mooi in plakjes snijden en zo bakken of grillen, al dan niet in een beetje olijfolie. Als je de kaas bakt, komt er vaak wat vocht vrij. Laat dat vocht verdampen, en dan zal de halloumi een mooi krokant korstje krijgen.
Op zoek naar lekkere recepten met halloumi? Wij hebben er alvast enkele voor jou!
1. Vegetarische paella met halloumi
De ideale vervanger voor vlees of vis in een Spaanse paella? Juist! Halloumi! Maak elke vegetariër blij met deze snelle veggie paella! Deze topper is deze week te bestellen bij de 15gram Foodbox.
2. Bulgur met granaatappel en halloumi
De kaas smaakt overheerlijk in Midden-Oosterse gerechten. Proef het vooral zelf in combinatie met bulgur, frisse granaatappelpitjes, gekaramelliseerde rode ui en krokant gebakken halloumi.
3. Torentje van gegrilde groenten en halloumi
Een supersimpel vegetarisch gerechtje, dat er zeer spectaculair uitziet, geweldig toch? De groenten worden gegaard in de oven, terwijl je de kaas in de pan bakt. Daar maak je een torentje van, dat je serveert met een slaatje met een heerlijk frisse yoghurtdressing. Een Mediterraanse eye-catcher!
4. Gebakken halloumi met ratatouille uit de oven en rucoladressing
Een waar vegetarisch feest, dit goed gevulde bord met gebakken kaas, een geroosterde ratatouille van verschillende groenten en aardappelen en een frisse, originele dressing van rucola. Laat het smaken!
5. Halloumi burger met zoete aardappel
Veggieburgers kunnen soms wat saai en droog zijn, maar niet die van 15gram! Zoals deze superoriginele halloumiburger met zoete aardappel, echt een smaakbom! Daarbij komt nog een frisse yoghurtdressing, een krokant broodje en een lekker slaatje. Echt een vegetarische topper.
Op zoek naar nog meer halloumi-inspiratie? We schreven hier ook al over!