Gebakken halloumi met ratatouille uit de oven en rucoladressing

30 MIN
2 personen
Gebakken halloumi met ratatouille uit de oven en rucoladressing

Een waar vegetarisch feest met gebakken halloumi, een geroosterde ratatouille van verschillende groenten en aardappelen en een frisse dressing van rucola, yum!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 225 g halloumi
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de krieltjes. Pel en snij de rode ui in kwartjes. Snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in frietjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak fijn.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de krieltjes, reepjes paprika, rode ui en courgette hierop. Strooi de fijngehakte rozemarijn erover, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Hak de helft van de rucola grof. Meng het citroensap, de zeste, de grofgehakte rucola en de extra vierge olijfolie en mix tot een groene dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de halloumi in plakjes. Verhit een antikleefpan en bak de halloumiplakjes goudbruin aan beide kanten.
  5. Serveer de ratatouille met de gebakken halloumi, de rest van de rucola en de dressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 900.98 kcal
Koolhydraten 53.53 g
waarvan suikers 15.81 g
Vet 58.84 g
waarvan verzadigd 22.42 g
Proteïnen 33.77 g
Vezels 11.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin