Snelle veggie paella met halloumi

30 MIN
2 personen
Snelle veggie paella met halloumi

We kunnen helaas niet elk weekend naar Valencia, om zalige lokale paella te eten. Dit is een heerlijke snelle veggie variant die je makkelijk thuis kan maken!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 130 g risottorijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 225 g halloumi
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Pers de knoflook. Los de bouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rode paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 5 minuten stoven. Voeg dan het gerookt paprikapoeder (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de kurkuma toe.
  3. Voeg de rijst en de bouillon toe. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 15-17 minuten garen, tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar proeft.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn en halveer de citroen. Snij de halloumi in plakjes. Verhit een grillpan (of een antikleefpan) en bak de halloumi mooi goudgeel.
  5. Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de rest van de citroen in partjes. Serveer de paella met de plakjes halloumi, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.79 kcal
Koolhydraten 65.5 g
waarvan suikers 9.73 g
Vet 28.29 g
waarvan verzadigd 13.93 g
Proteïnen 20.79 g
Vezels 6.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin