Vegetarische paella met grillkaas

30 MIN
2 personen
Vegetarische paella met grillkaas

We kunnen helaas niet elk weekend naar Valencia in Spanje, om zalige lokale paella te eten. Dit is een heerlijke snelle veggie variant die je makkelijk thuis kan maken! Met lekker veel kruiden en gebakken grillkaas. Vergeet het citroentje er niet bij te serveren!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 130 g risottorijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 200 g grillkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in fijne ringen. Pers de knoflook. Los de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rode paprika, ui en knoflook toe. Draai het vuur op medium en laat 5 minuten stoven. Voeg dan het gerookt paprikapoeder (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de kurkuma toe.
  3. Voeg de rijst en de bouillon toe. Meng goed en zet een deksel op de pan. Laat 15-17 minuten garen, tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar proeft. Roer regelmatig.
  4. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en halveer de citroen. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit een grillpan (of een antikleefpan) en bak de grillkaas mooi goudgeel.
  5. Pers de helft van de citroen uit over de rijst en kruid met peper en zout, meng goed. Snij de rest van de citroen in partjes. Serveer de paella met de plakjes grillkaas, strooi er de peterselie over en leg er een citroenpartje bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.98 kcal
Koolhydraten 67.8 g
waarvan suikers 11.64 g
Vet 33.85 g
waarvan verzadigd 17.45 g
Proteïnen 29.84 g
Vezels 7.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin