Torentje van gegrilde groenten en halloumi

45 MIN
2 personen
Torentje van gegrilde groenten en halloumi

Een simpel vegetarisch gerechtje, dat er zeer spectaculair uitziet, geweldig toch? De groenten worden gegaard in de oven, terwijl je de halloumi in de pan bakt.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 125 g magere yoghurt
  • 225 g halloumi
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes van een halve centimeter. Snij de paprika in vier en haal de zaadjes eruit. Pers de knoflook en meng met de olijfolie in een kommetje. Leg alle groenten naast elkaar op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bestrijk ze met de knoflookolie (hou wat knoflookolie over voor de halloumi). Kruid met peper en zout en zet 30-35 minuten in de oven.
  2. Was de citroen goed en rasp de schil. Pluk de takjes dille. Meng door de yoghurt samen met het sap van de helft van de citroen, peper en zout.
  3. Vijf minuten voordat de groenten klaar zijn, verwarm je een antikleefpan op een hoog vuur. Snij de halloumi in plakjes en bestrijk met de rest van de knoflookolie. Bak de halloumi goudbruin aan beide kanten in de pan.
  4. Maak een torentje van de gegrilde groenten en de halloumi en schep er wat van de yoghurtdressing over. Serveer met de sla en de rest van de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 512.76 kcal
Koolhydraten 24.86 g
waarvan suikers 19.2 g
Vet 35.08 g
waarvan verzadigd 14.73 g
Proteïnen 22.33 g
Vezels 8.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin